KURUMSAL OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE DESTEK BİRİMLER OKULDA YAŞAM
  TED İzmir Koleji Beden Eğitimi

Mayıs 2018
28 29 30 31

Esnekliği ve dengesi artan çocuklar spor yapmaya başladıklarında daha kolay teknik hareketleri öğrenebilmekte ve spora ilgileri artmakta, beceri gerektiren hareketleri  ustalıkla gerçekleştirebilmektedirler.

Anaokulu  Beden Eğitimi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atattürk’ ün   “ Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaktır “ sözünden hareketle  TED Afyon Koleji  Beden Eğitimi Zümresi olarak  öğrencilerimizi  seven  , koruyan ve gelecek neferlerimiz olacakları için de çok yönlü gelişimlerini destekleyerek saygı duyulacak nesiller yetiştirmeyi hedefleyen planlamalar yapmaktayız.
Anaokulu Bölümümüzde 4 yaş ve üzeri öğrencilerimiz ile  haftada iki saat Beden Eğitimi Dersi yapmaktayız. Dersimizin amacı sporu ve spor yapmayı seven, bedenini seven, fiziksel gelişimi ile ruhsal gelişiminde oyun temasını kullanarak olumlu ivme yakalayan , kendi ile barışık, çevresi ile uyumlu, sosyal ve mutlu öğrenciler yetiştirmektir.
Derslerimizde  cimnastik , denge ve koordinasyon çalışmaları, geleneksel çocuk oyunları  ve seçili spor branşlarını tanıtacak eğitsel oyunlar uygulamaktayız.  Öğrencilerimiz oyun ile  motor becerilerini gelişirtirirken hayal dünyaları da  zenginleşmekte ve yönergelere uymayı öğrenmektedirler.

İlkokul Beden Eğitimi

TED Afyon Koleji İlkokul Bölümünde haftada iki saat Beden Eğitimi dersi işlenmektedir. Derslerimizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü ilke edinerek planlama yapmakta ve okulumuzun fiziksel olanaklarını öğrencilerimizin  maksimum seviyede kullanmalarını sağlamaktayız. Beden Eğitimi derslerimizde denge ve koordinasyon çalışmaları, geleneksel çocuk oyunları, atletizm, cimnastik, basketbol, voleybol, hentbol, futbol, tenis, badminton ve masa tenisine özgü temel çalışmalar yapılmaktadır. Beden Eğitimi programımız  ile öğrencinin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmesi hedeflenir:

• Sporla ilgili temel bilgi, beceri ve davranışları edinmek.
• Sporun fiziksel gelişim ve sağlık için önemini kavramak.
• Beden-zihin koordinasyonunu geliştirmek.
• Sağlıklı sosyal ilişki kurma becerileri kazandırmak.
• Takım ruhu ve bilincini kazandırarak işbiriliğini öğretmek.
• Kendine güven ve liderlik duygusu geliştirmek.
• Otokontrol ve hızlı karar verme becerileri kazanmak.

ORTAOKUL VE LİSE

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSLERİ:

Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor çizmezler. Esas olan bütün yaştaki Türkler için Beden Eğitimi sağlamaktır.
M.KEMAL ATATÜRK

TED Afyon Koleji Beden Eğitimi ve Spor Zümresi olarak amacımız;

Öğrencilerimizin biricikliğini göz önünde bulundurarak,fiziksel gelişimlerini gözlemleyerek,hareket kapasitelerini üst düzeylere çıkarmak ve sportif beceri gelişiminin yanında ruh- beden sağlığınıda koruyarak sosyal yaşama uyum sağlamalarıdır.

Beden eğitimi ve spor derslerinde  yapmış olduğumuz çalışmalarda, öğrencilerimizin kas-iskelet yapısının güçlenmesinin,yenme – yenilme duygusunun ,oyun kural bilgilerinin öğrenilmesinin  yanı sıra sporun ayrı bir kültür olduğu ve yaşam boyunca insan hayatında bulunması gereken bir olgu olduğu öğretilmektedir.

Okulumuzda uygulamış olduğumuz sporda yetenek belirleme ve tercih programı ile çocuklarımızın hangi spor branşı ya da branşlarının kondisyonel özelliklerini taşıdıklarını tespit ederek öğrencilerimizi başarıya götürecek olan yolu aşma zamanını minimum süreye indirmiş bulunmaktayız.Bu uygulama sonucunda çocuklarımızın sağlık,fiziksel gelişim ,patlayıcı bacak ve kol kuvveti ,aerobik ve anaerobik kapasiteleri,tüm vücut koordinasyonu gibi özelliklerini tespit ederek aynı zamanda kayıt altında tutarak her öğrencimizin kişisel gelişimini yakınen takip etmekteyiz.

Okulumuzda çok çeşitli spor branşlarındaki etkinliklerle, öğrencilerimizin kendilerini ve bedenlerini tanımaları sağlanır. Spor bölümümüz ayrıca öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde, farklı spor dallarında kendilerini denemelerine olanak tanır.

Hedeflerimiz;
-Öğrencilerimizin her gün spor yapmalarını sağlayarak sağlıklı yaşamayı bir yaşam felsefesi olarak algılamalarını ve benimsemelerini sağlamak,

-Öğrencilerimizin seçtikleri spor dalında becerilerini geliştirmek başarılı olmanın onurunu yaşatmak,
- Sinir, kas ve eklem koordinasyonunu geliştirmek,