TED İzmir Koleji

TED İzmir Koleji Fen Bilgisi

Kasım 2018
26 27 28 29 30

Fen Bilgisi dersi öğretim programımızın vizyonu;  öğrencilerimizin çevreleri ve dünya hakkında araştıran, sorgulayan, gözlemlerinden doğru bilgilere ulaşan, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, evrensel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimize ezbere dayalı bilgi yüklenmesi yerine bilimsel düşüncenin temelini oluşturan gözlem, araştırma, inceleme ve deney yapma becerisi kazandırarak,  ileride karşılaşacakları her türlü soruna bilimsel yöntemlerle yaklaşıp çözüm üretmelerini sağlamak en önemli görevimizdir. Öğrencilerimiz, bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak deney yapabilirler ve sorgulama becerisi geliştirirler. Fen Bilimlerine ilişkin terimleri kavrar ve doğru şekilde kullanırlar.
Fen Bilimleri derslerinin tamamı laboratuar ortamında işlenir. Anlatılan konularda adı geçen malzemelerin anında görülmesi konunun etkin öğrenilmesini sağlamaktadır. Öğrencilerimizin fen konularının hayatın içinde olduğunu gözlemlemeleri ve günlük yaşantılarında uyguladıkları birçok çözümün aslında fen dersinin temelleri olduğunu fark etmeleri derse ilgiyi artırmaktadır.