KURUMSAL OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE DESTEK BİRİMLER OKULDA YAŞAM
  TED İzmir Koleji Matematik Bölümü

Ocak 2018

TED Afyon Koleji’nin geleceğe bakan yüzüyle birlikte matematik bölümü en etkili, kalıcı ve nitelikli öğrenmenin somuttan görsele, görselden soyuta uzanan bir yol olduğunu düşünür. Bu hedefle öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerini merkeze alan bir öğretim modeli oluşturulur. Program çerçevesinde konuların derinlemesine ve etkili öğrenimi temel alınır. Öğrencilerin problem çözme yoluyla düşünme, akıl yürütme, iletişim kurma, uygulama ve biliş üstü becerilerini geliştirmek amaç edinilir. Öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarını dikkate alarak onları merkeze oturtan bu yapıda elbette ki çağımızın gereği olan teknolojiden de faydalanılır. Matematik sınıfları interaktif öğrenme ortamları olarak kullanılıp, akıllı tahta yardımıyla öğrencilerin bilgiyi ezberlemeleri yerine bilginin öğrenilmesini sağlanır.

Matematik programının sarmal ve hiyerarşik yapısı nedeniyle bir konu tam olarak öğrenilmeden yeni bir konuya geçmemek prensip edinilir. Tam öğrenme modeliyle paralellik gösteren bu çalışmada sık tekrarlar yaptırılarak konunun derinlemesine öğrenimi sağlanır. Aynı zamanda bu ilke, her bir kazanım için çeşitli modeller ve materyaller ile desteklenir. Dersler strateji oyunları ve zekâ sorularıyla bütünleştirilerek matematiğin bir diğer yanı da gösterilir.

Tüm bunların yanında TED Afyon Koleji Matematik Bölümü Tübitak’ın düzenlediği proje ve olimpiyat çalışmalarına, uluslararası matematik yarışmalarına öğrencileriyle beraber titizlikle hazırlanır. Dünya Pi Günü ve Cahit Arf’ı Anma Günü gibi özel günlerde çeşitli etkinlik, gezi ve yarışmalar düzenleyerek öğrencilerin matematiğin eğlenceli yanlarını görmeleri sağlanır.