TED İzmir Koleji

TED İzmir Koleji Müzik

Mayıs 2018

1.Sınıflar

Müzik derslerimizde öğrencilerimizle Dalcroze Eurhythmics metodunu kullanarak nota değerlerini içselleştirmeyi amaçlayan müzikal oyunlar oynuyoruz. Böylece öğrencilerimiz teorik bilgi edinmeden önce notaların sürelerini hissedebiliyor dolayısıyla teorik bilgi verildiğinde değerleri kolaylıkla kavrayabiliyor.

Motor kas becerilerini geliştirmek amacıyla bu öğrendiğimiz nota değerlerini Orff çalgılarıyla icra ediyoruz. Bu çalışma ile öğrencilerimizin bir orkestranın aynı anda farklı notalar ve ritimler çalarak birlikte nasıl ahenkli bir müzik oluşturduğunu kavramasını amaçlıyoruz.

Doğru nefes tekniklerini kullanarak şarkı söyleme alıştırmaları derslerimizin temel aktivitelerinden biridir. Bu çalışmalarımızda öğrencilerimizin topluluk önünde solo şarkı söyleyerek özgüvenini geliştirmesini amaçlıyoruz.

Öğrencilerimize dünya müziklerinden, ülkemizdeki yöresel müziklerden, caz, klasik müzik gibi çeşitli müzik türlerinden örnekler dinleterek onların iyi birer dinleyici olmasını amaçlıyoruz.

2. ve 3. Sınıflar
   Müzik derslerimizde öğrencilerimizin müzikal teorik bilgilerini geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar yapıyoruz. Nota isimleri ve değerleri, müzikte hız ve gürlük terimleri gibi temel teorik bilgileri akıllı tahtamızda hazırladığımız eğlenceli sunumlarla öğrencilerimize aktarıyoruz. Öğrencilerimizin bu öğrendiği teorik bilgileri orff çalgılarını kullanarak çaldıkları parçalarla pekiştirmelerini amaçlıyoruz. Bu çalışmalar ile öğrencilerimizin bir orkestranın aynı anda farklı notalar ve ritimler çalarak birlikte nasıl ahenkli bir müzik oluşturduğunu kavramasını hedefliyoruz.

Doğru nefes tekniklerini kullanarak şarkı söyleme alıştırmaları derslerimizin temel aktivitelerinden biridir. Bu çalışmalarımızda öğrencilerimizin topluluk önünde solo şarkı söyleyerek özgüvenlerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz.

4. Sınıflar

Müzik derslerinde öğrenciler, 1. kademenin son basmağına gelmiş olup, ortaokulda geçecekleri çalgı branşları için müziğin tüm yazısını ve stilini kavrar.

Dizek üzerinde, melodik ve ritmik olarak belirlenen aralıklar doğrultusunda 2 anahtarı okur, ve ses diktesi yazabilirler.

Dünya ve Türk müziğinden örnekleri ayırt edip, arşivleme yapabilir düzeyde bulunurlar.