TED Afyon Koleji

TED Afyon Koleji KURUMSAL

Ekim 2017

TED   TARİHÇE

Ülkemizin eğitim alanındaki en köklü sivil girişimi olarak 1928 yılından beri faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği’nin ülkemizde oluşturduğu eğitim zincirinin halkalarından biri olan TED Afyon Koleji, 13 Eylül 1999 yılında Afyon Eğitim Vakfının değerli yöneticileri tarafından kurulmuştur. TED Afyon Koleji bu tarihten 31.06.2015 tarihine kadar Afyon Eğitim Vakfı'nın kuruluşu olarak bölgeye hizmet vermiştir. 01.07.2015 tarihinden itibaren ise okul PARKHAYAT Grup tarafından devralınmıştır. 2015-2016 eğitim dönemi itibariyle lise bölümü de açılmıştır. TED Afyon Koleji ilki 1999 yılında, ikincisi 2003 yılında hizmete giren iki blokta hizmet vermekteyken; 2015 yılı yaz döneminde hem mevcut iki bloğun geniş bir revizyon ve modernizasyonu hem de iki yeni blok inşa edilmesi ile birbirine bağlı 3 blok ve bağımsız anaokulu bloğu olmak üzere 4 ayrı blokta, Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve Lise binalarının bulunduğu bir yerleşkede faaliyetlerini sürdürmektedir.

TED Afyon Kolejinde;
» Bireysel farklılıkların dikkate alındığı,
» Öğrenci merkezli,
» Ulusal değerleri esas alan,
» Evrensel bakış açısına sahip,
» Yabancı dil eğitiminin gerekliliğine inanan,
» Akademik, sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyici ortamlar sunan,
» TED’e özgü geliştirilmiş programlar ile uluslararası uygulamaların bütünleştirildiği,
» Pozitif disipline dayalı, dinamik ve yenilikçi bir eğitim öğretim anlayışı esastır.

TED   TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ

Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur. Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur. Dernek, 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir. İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan dernek, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinen köklü bir sivil toplum örgütü olan Türk Eğitim Derneği’nin faaliyetleri arasında; başarılı fakat maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs vermek, yurtiçinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmak, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak yer almaktadır.

Dernek, başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla Tam Eğitim Bursu vermektedir. Tam Eğitim Bursu’ nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından açılmış TED Okulları’nda okumaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 48.000 öğrenciye burs olanağı sağlayan Türk Eğitim Derneği; TED Üniversitesi, yurtiçindeki ve KKTC’deki toplam 35 okulu, 2 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri, spor kulüpleri, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası ve iktisadi işletmeleri ile faaliyet göstermektedir.

TED   VİZYON VE MİSYON

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ'NİN VİZYONU

Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil insiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yüksek öðretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ'NİN MİSYONU

• Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar kurmak ve öğrencilerin barınmalarını sağlamak amacıyla yurtlar açmak.
  • Açtığı okullarda yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmek.
  • Maddi imkânları yeterli olmayan başarılı çocuklara ülke genelinde burslar vererek, onlara eğitimlerine devam etme olanağı tanımak.
  • Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak.
  • Araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirmek.
  • Türk eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak.

TED   YÖNETİM KURULU VE KURUCU TEMSİLCİSİ

Mustafa Enis ARABACI

Selim BODUR

Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet ÖZKAL

Yönetim Kurulu Üyesi

TED   OKUL YÖNETİMİ

TED   EĞİTİM ANLAYIŞI

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ OKULLARINDA EĞİTİM ÖĞRETİM ANLAYIŞI

TED Afyon Koleji’nde

Atatürk İlke ve Devrimlerinin amaçları doğrultusunda,

• Bireysel farklılıkların dikkate alındığı,
  • Öğrenci merkezli,
  • Ulusal değerleri esas alan,
  • Evrensel bakış açısına sahip,
  • Yabancı dil eğitiminin gerekliliğine inanan,
  • Akademik, sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyici ortamlar sunan,
  • TED’e özgü geliştirilmiş programlar ile uluslararası uygulamaların bütünleştirildiği,
  • Pozitif disipline dayalı, dinamik ve yenilikçi bir eğitim öğretim anlayışı esastır.

TED Afyon Koleji, öğrencilerine bu özellikleri kazandırmak için zenginleştirilmiş eğitim öğretim olanakları sunar.