TED Afyon Koleji

TED Afyon Koleji OKUL ÖNCESİ

Aralık 2017

TED   OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI

Anasınıflarımızın küçük guruplarında 36-48,48-60 , büyük guruplarında ise 60-72 ay aralığındaki çocuklar eğitim görmektedir. Anasınıflarımızda, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde TED Okullarına özgün, “TED Okul Öncesi Eğitim Programı” uygulanmaktadır. Buna koşut olarak okulumuz gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Oyun merkezli etkinliklerde, çocuğun aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır. Haftalık program dahilinde; Beden Eğitimi/ Yüzme, El Sanatları, Drama, Müzik, İngilizce, Fen-Matematik Atölyesi, Kütüphane gibi etkinlikler branş öğretmenleri tarafından yürütülür. İngilizce etkinliği sınıflarda; diğer branş etkinlikleri ise kendi atölyelerinde uygulanır.

TED   FEN-MATEMATİK ÇALIŞMALARI

Anasınıflarımızın eğitim ortamında bulunan, fen-matematik atölyesinde, çocuklara yönelik heyecan verici etkili fen ve matematik çalışmaları yapılmaktadır.

Bu çalışmalarla;

- Bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak.

- Öğrencilerin fen ve matematikteki öncü kavramları anlamalarını sağlamak.

- Temel fen ve matematik becerilerinin önemini göstermek.

- Fen ve matematiğe karşı olumlu bir tutum edinilmesini sağlamak amaçlanmaktadır.

Mevsim veya hava durumu panosu hazırlama, kitap ve dergi inceleme, fotoğraf çekme, fotoğraf inceleme, belgesel vb. izleme, mıknatıs, büyüteç, pusula gibi araçları tanıma ve kullanma, doğal ve doğal olmayan malzemeleri inceleme ve ilgili bilim alanlarındaki kaynak kișileri konuk olarak çağırma etkinlikleri, okulumuzdaki fen-matematik eğitimine destek veren etkinliklerdendir. Deney, kavram ağı ve analoji (benzetișim) yöntemleri ile gerçekleștirilen kavram eğitimi çalıșmaları da fen etkinlikleri arasında yer almaktadır.

TED   YABANCI DİL EĞİTİMİ

Anasınıflarımızda yabancı dil eğitim programı, yabancı ve Türk
 İngilizce öğretmenlerinden olușan seçkin bir kadroyla yürütülür. Yoğun bir İngilizce
programının uygulandığı anasınıflarımızda, İngilizce\'nin doğal yollarla kazanımı sağlanır. Okulumuzda uygulanan İngilizce programının temel amacı, çocuklarımıza İngilizceyi sevdirmek, başka bir dil ile de iletişim kurabileceklerinin farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye istek uyandırmaktır. Aktif öğrenme modelini içeren, sözel iletişimin geliştirilmesini amaçlayan programımızda öğrencilerimiz dili yaşayarak ve eğlenerek öğrenecek, İngilizceyi duymak ve konuşmaktan zevk alacak ve günlük yaşamlarında olabildiğince çok kullanarak bilgilerini pekiştireceklerdir.Bireysel farklılıklar tüm öğrenme alanlarında olduğu gibi dil öğreniminde de çok etkilidir. Her çocuk kendi potansiyeli çerçevesinde farklı öğrenme yetisine ve becerisine sahiptir. Bizler bu farkındalıkları göz önünde bulundurarak dil öğrenimini gerçekleștirmekteyiz. Anasınıflarımızdaki İngilizce öğretimi etkinlikler, şarkılar, hikaye anlatımları ve oyunlar aracılığıyla verilir. Böylece çocuklarda kulak dolgunluğu sağlayarak, verilen yönergeleri anlamaları ve uygulamaları, ayrıca zaman içerisinde kendilerini basit cümleler yardımıyla ifade edebilmelerini hedeflemekteyiz. Bu amaç doğrultusunda sınıfiçi harekete dayalı etkinliklerde ‘Total Physical Response/TPR’ ve diğer alanlarla (fen, matematik, müzik,resim gibi) bağlantı olarak İngilizceyi kullanarak öğretme “Content and Language Integrated Learning” (CLIL) metotları uygulanmaktadır.

TED Afyon Koleji’nde İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanıp tüm TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleșmektedir.

Okulumuzda, İngilizce derslerinde Türk Eğitim Derneği tarafından hazırlanan TEDdy’s Ready A ve TEDdy’s Ready B eğitim setleri kullanılmaktadır. Ders kitabı ve etkinlik kitabının yanı sıra bu eğitim setleri içerisinde hikaye kitapları, interaktif oyun CD’leri, șarkı CDleri ve animasyon CD\'leri de yer almaktadır. Buna ek olarak, Sebit Eğitim veBilgi Teknolojileri iș birliğiyle hazırlanan TEDdy’s Ready Vitamin Online Eğitim Programı  aracılığıyla da İngilizce eğitimi güçlendiril-mektedir. TEDdy’s Ready, öğrencilere temel dil becerileri kazandırırken bununla birlikte, telaffuz, tonlama, vurgulama gibi konularda da temel dileğitimi sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

TED   OKULÖNCESİ KADROMUZ

TED   GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİ