TED İzmir Koleji

TED İzmir Koleji ORTAOKUL

Aralık 2017

TED   EĞİTİM PROGRAMI

TED Afyon Koleji Özel Ortaokulu’nda T.C.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öngörülen öğretim programlarının yanı sıra, ilkokulda olduğu gibi öğrencilerimize, çok sayıda ve çeşitli seçmeli ders olanakları sağlanıp, bunun yanında lisede takip edecekleri uluslar arası programlara hazırlamak üzere takviye programlar uygulanır. Ayrıca, matematik vefen derslerinde lisemizde uygulanması planlanan IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) Programına hazırlık amaçlı İngilizce terminoloji çalışmaları yapılmaktadır.

TED   YABANCI DİL EĞİTİMİ

TED Afyon Koleji’nde,MEB İngilizce Eğitim Programının çerçevesinde, TED Okullarına özgü “TEDİngilizce Eğitim Programı” uygulanır.Bu doğrultuda, Türk veyabancı öğretmenlertarafından verilen İngilizce dil eğitiminde, öğrencilerindil ve eleştireldüşünme becerileri, bireysel farklı öğrenme stilleri göz önünealınarak vebilgisayar tabanlı programlar uygulanarak Avrupa Ortak DillerÇerçeve Programıdoğrultusunda K12 bütünlüğünde geliştirilir. Derslerde uluslararası yayınların yanında, TED’e özgübasılı ve görsel materyaller dekullanılır. Ayrıca öğrencilerin uluslararasıgeçerliliği olan sertifikaları(Cambridge, ESOL,YLE) almaları da hedeflenir.ortaokulda, matematik ve fenderslerinde ingilizce terminoloji çalışmalarıyapılmakta olup, dersler arasındasağlanan bütünlükle, öğrencilerin ingilizcedil becerileri de akademik olarakgeliştirilmekte ve lisede girecekleri IGCSE(A) seviyesi sınavlara yönelik temelsağlanmaktadır.

TED Afyon Koleji’nde öğrenciler 2. yabancı dil olarak 4. sınıftan itibaren Almanca eğitimi alırlar.

IGCSE Nedir?

Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE), dünya çapında ençok tanınan ve kabul gören sertifikalardan biridir. IGCSE dersleri, bilgiyihatırlama, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri kazanma gibi yaşam için gerekli eğitsel becerileri geliştirmesiyle tanınır.

Süreç sonunda alınan sertifika; A ve AS Level, İleri Uluslararası Eğitim Sertifikası(Advanced International Certificate of Education), Kuzey Amerika İleriYerleştirme Programı (North American Advanced Placement Programme) ve Uluslararası Bakalorya gibi eğitim yaşamında bir üst düzey için temel oluşturur.

IGCSE birçok branşta temel ve genişletilmiş çalışmalar seçeneği sunarak farklıbeceri düzeylerinin ihtiyaçlarını karşılar.

- Temel müfredat programı (Core),branşın genel hatlarını içerir ve C ile G arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur.

-Genişletilmiş programı(Extended) daha zorlayıcıdır ve A+ ile C arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur. Her iki şekilde de alınan notlar eşit değer taşır.

IGCSE Nerede Kabul Görür ve Tanınır?

IGCSE öğrencilerin bir işyerine ya da bir yükseköğrenim kurumuna yerleştirilmesinde, İngiliz sistemindeki GCSE ile aynı değere sahiptir.

-IGCSE, GCE O Level ve İngiliz GCSE ile benzerdir.

-IGCSE, dünya çapındaki uluslararası okullar arasında çok iyi tanınır.

-IGCSE, dünyanın her yerinde yüksek öğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynak olarak bilinir.

-IGCSE, İkinci dil olarak İngilizce’de alınan iyi bir not (C ve üzeri); İngiltere’de ki  bir çok yüksekokul,

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’da İngilizce dilinde yetkinliği kanıtlayıcı belge olarak kabulgörür.

TED   ORTAOKUL KADROMUZ

TED   BÖLÜMLER