TED Afyon Koleji TÜRKİYE’NİN İNGİLİZCE EĞİTİMCİLERİ TED AFYON KOLEJİ’NDE BULUŞTU.

Ocak 2018

Türk Eğitim Derneği’nin İngilizce dil eğitimi konusunda geleneksel olarak düzenlediği TED ELT Konferansı’nın sekizincisi, “SURVEYING THE LANDSCAPE OF CPD” teması ile 14-15 Mayıs’ta TED Afyon Koleji’nde gerçekleştirildi.
Her yıl ülkemizin başka bir ilinde düzenlenen TED ELT konferanslarının iki gün süren ve TED Afyon Koleji’nin ev sahipliğinde yapılan sekizincisine yurtiçi ve yurtdışından gelerek konuşma ve sunum yapan akademisyenlerin yanı sıra Türkiye’deki özel okul ve devlet okullarından gelen 300’ün üzerinde öğretmen ile Afyon’dan da çok sayıda eğitimci katıldı.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış’ın da katıldığı konferansta, TED Afyon Koleji Okul Müdürü Hayrettin Balıkçı ve İngilizce Bölüm Başkanı Metin Düzer’in kısa sunumlarının ardından Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay bir konuşma yaptı.
Sevinç Atabay, TED’li olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, “Yabancı dil öğrenmek o dili bir iletişim aracı olarak kullanmanın ötesinde bir başka kültüre, farklılıklara ve inançlara hoşgörüyle bakabilmeyi de öğretir” dedi.
TED Afyon Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı da konferansın açılışında yaptığı konuşmasında; tıp eğitimini İngilizce olarak aldığını belirterek “Sürekli Mesleki Gelişim” ana teması ekseninde İngilizce eğitim sürecinin gerek hekimlik gerekse de iş yaşamına yansımalarıyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
TED Afyon Koleji’nin ev sahipliğinde iki gün süren konferansta, aralarında Duncan Foord, Marisa Constantinides ve Nik Peachy’nin de bulunduğu 32 akademisyen sunum yaptı. Düzenlenen 13 ayrı konudaki ‘Workshop’lara yoğun katılım oldu. Konferansın bitiminde sunum yapan konuşmacılara, konferans anısına özel hazırlanan seramik tabaklar takdim edilirken tüm katılımcılara da sertifika verildi.

ÖĞRENCİLERDEN CANLI MÜZİK
Konferansta verilen kahve molalarında TED Koleji’nin ilk, orta ve lise bölümlerinde okuyan öğrenciler piyano, keman ve gitar eşliğinde yaptıkları canlı müzik ile konuklara hoş dakikalar yaşattı. Ayrıca Liseli öğrencilerin oluşturduğu, “Çoksesli TED Korosu” bir dinleti sunarak ritim gösterisi yaptı. TED Koleji Anaokulu 6 yaş grubu öğrencileri de İngilizce olarak hazırladıkları bir gösteriyi sahnelediler. Konferans katılımcıları verilen aralarda geleneksel el sanatlarımızdan “ebru” ve “seramik” çalışmalarını da ilgiyle takip ettiler.

YAYINEVLERİ STAND AÇTI
Dil eğitiminde kullanılan kitap ve basılı materyalleri yayınlayan en deneyimli yayınevleri 8. TED ELT Konferansı’na ev sahipliği yapan TED Afyon Koleji Yerleşkesi’nde açtıkları standlarda dil eğitimi konusundaki en son ürünlerini yurdun dört bir yanından gelerek konferansa katılan eğitimcilere tanıttılar.

Konferansta stant açan yayınevleri
Nüans Kitapçılık
Oxford Üniversity Press
Pearson Eğitim Çözümleri
Cambiridge Üniversity Press
National Geografic Learning
Sınırsız Eğitim Hizmetleri
MacMillan Education (Ankara ELT)
Globed Eğitim Danışmanlık
Macenta Yayıncılık

TED AFYON YERLEŞKESİ’NE HAYRAN KALDILAR
Konferanstan hoş anılarla ayrılan katılımcılar, büyük bir başarıyla gerçekleşen konferansın yanı sıra iki gün süresince 8. TED ELT Konferansı’na ev sahipliği yapan TED Afyon Koleji Yerleşkesi’nden övgüyle söz ederek, deneyimli TED Afyon koleji yönetiminin gösterdikleri misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. TED Afyon Yönetimi de konferans süresince ağırladıkları katılımcılara, Kültür Bakanlığı ile Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi’nin hazırladığı Afyonkarahisar’ın tanıtımının yapıldığı kitap ve materyallerinin yanı sıra, geleneksel Afyon tatlarının bulunduğu 8. TED ELT Konferansı anısına özel olarak hazırlanmış birer TED çantası hediye ettiler.

KOCATEPE’DE FİNAL...
TED Afyon Koleji’nin ev sahipliğinde iki gün süren 8. TED ELT konferansının katılımcıları, yoğun geçen iki günlük çalışmanın ardından Afyon’dan ayrılmadan önce, Kocatepe Anıtını da ziyaret ettiler. Sert esen rüzgara rağmen rehber tarafından yapılan anlatımı dikkatle takip eden katılımcılar verimli geçen konferansın yanı sıra Afyon’dan da güzel anılarla ayrıldıklarını söylediler.