TED Afyon Koleji TAM EĞİTİM BURSU SINAVI YAPILDI

Ekim 2018

TED AFYON KOLEJİ'NDE TED TAM EĞİTİM BURSU SINAVI YAPILDI.

Türkiye Genelinde 27.190 öğrencinin katıldığı Tam Eğitim Bursu Sınavını kazanan öğrenciler eğitim hayatları boyunca TED’in Bursuyla okuyacaklar.

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavına Afyon Merkezin yanı sıra Afyonkarahisar ilçeleri ve civar illerden 905 öğrenci katıldı. TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Balıkçı, “Tam Eğitim Bursluluk sisteminin Türk Eğitim Derneği’nin çok önemli projelerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek bu yıl Türkiye genelinde 27bin 190 başvurunun olduğunu bildirdi. Balıkçı yaptığı açıklamada, “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Tam Eğitim Bursu ile TED Okullarında yatılı veya gündüzlü olarak, sözlü ve yazılı mülakatlar ile ailenin maddi gelirine göre burslu öğrenciler alınmaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu uygulamalar, Türk Eğitim Derneği burs uygulamalarını mevcut burs uygulamalarından ayıran en önemli özelliklerdir. Tam Eğitim Bursu’nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından açılan okullarda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almaktadır. Türkiye genelinde 27.190 öğrenci sınava girerken, TED Afyon Koleji’nde ise 905 öğrenci sınava girdi.”

TED Afyon Koleji öğrencilerinin Akademik olarak çok başarılı olmalarının yanı sıra, en az bir yabancı dili bilen ve yaşamında etkili bir şekilde kullanan, en az bir enstrüman kullanabilen, en az bir spor dalında aktif olarak birikimi olan, Ulusal ve Manevi değerleri özümsemiş, Özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştiğini belirten Genel Koordinatör Balıkçı; Ülkenin geleceğinde TED’li öğrencilerin söz sahibi olacaklarını ve onlarla gurur duyduğunu belirtti.